Gözden kaçırmayın

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi VerdiVali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi Verdi

Pikolo Derneği ve SEBAT Firması tarafından ortaklaşa yürütülen Gülen Çocuklar Projesi kapsamında, ülkemizde maalesef hala sıkça karşılaşılan çocuk işçiliğine önemli bir adım atılmıştır. Yüksel Köyü'ndeki mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırkentte açılan Sosyal Destek Merkezi ile çocuk işçiliği önlenecek ve çocukların eğitimleri ve psikososyal gelişimleri desteklenecektir. Merkezde farklı branşlardan eğitmenler tarafından çocuklara yaygın eğitim modeli uygulanacak ve aynı zamanda destekleyici aktiviteler düzenlenecektir. Ayrıca, ebeveynler ve bakım verenler için hijyen, çocuk bakımı, aile planlaması ve çocuk gelişimi gibi konularda farkındalık çalışmaları yapılacaktır.

Bu önemli projenin örnek bir uygulaması olarak düzenlenen Hasat Şenliği'ne yerel yöneticiler ve yetkililer de katılım göstermiştir. Kaymakam Kemal Duru, Belediye Başkanı Nihat Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Necip Kacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Mesher Işık, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Özer, Milli Emlak Şefi Nimet Çınar, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yavuz Karakuyu ve SEBAT Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kınacı da programa katılanlar arasındaydı.