Gözden kaçırmayın

Başarısızlığa Tepkiler BüyüyorBaşarısızlığa Tepkiler Büyüyor

Tepebaşı Belediyesi'nin Erken Çocukluk Eğitim Merkezleri için 2023-2024 dönemi ön başvuru süreci sona erdi ve yarbay Hüseyin Vecih, İsmail Hakkı Tonguç ve Fevzi Çakmak merkezlerine yoğun talep olması nedeniyle noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Erken Çocukluk Eğitim Merkezleri, Tepebaşı Belediyesi'nin sosyal belediyecilik projelerinden biri olarak, çocukların sevebileceği mekanlar olarak hizmet veriyor. Yarbay Hüseyin Vecih, İsmail Hakkı Tonguç ve bu yıl açılan Fevzi Çakmak Erken Çocukluk Merkezi için başvuruların yoğunluğu nedeniyle kura çekimi Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi'nde yapıldı. Toplam 131 çocuk için yapılan başvurulardan 45 asil ve 16 yedek isim belirlendi.

Kura çekimi, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuray Çayır ve Eskişehir 10. Noter Vekili Burçin Baykondu huzurunda gerçekleştirildi. A4 kâğıtlarına yazılan isimler, şeffaf fanusa konularak ailelerin huzurunda kura çekildi. Kuradan ismi çıkan 45 çocuk, asıl kayıtlarını yaptıracak. Kuranın tamamlanmasının ardından fanusta yer alan tüm kağıtlar açılarak isimler okundu ve herhangi bir yanlış anlaşılma olmadığından emin olundu.

Erken Çocukluk Eğitim Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına uygun şekilde çocukların gelişim alanlarını destekleyici bir hizmet anlayışıyla eğitim veriyor. İç alanları donanımlı olan merkezler, okul öncesi eğitime uygun şekilde tasarlanmış ve çocukların en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedirler. Merkezlerden faydalanan öğrenciler ve velileri memnuniyetlerini ifade ederek, Tepebaşı Belediyesi'nin bu sosyal belediyecilik projesinden oldukça mutlu olduklarını dile getirdiler.