Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen 2023 yılı teması olan "Temiz Deniz Temiz Dünya" kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yayımladığı genelge ile Çifteler ilçesi, Sakaryabaşı'nda "Dalış Organizasyonu ve Çevre Temizliği" etkinliği düzenlendi. Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, Türkiye Çevre Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgilendirme yaptı. Bu etkinlikler arasında çevre şenlikleri, çevre yürüyüşleri ve çevre temizliği gibi faaliyetler yer almaktaydı. İl Müdürü Çelik, denizler, akarsular ve doğal çevrenin korunması, su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesi ve suya bağımlılığın topluma yayılması gibi konular üzerinde durulması gerektiğini belirtti.

Etkinlik çerçevesinde, Sakarya Nehri'nin doğduğu yer olan Sakaryabaşı kaynağına İl Müdürlüğü personellerinden oluşan dalış ekibi tarafından dalış gerçekleştirildi. Burada yapılan dalışta, renkli bitki çeşitliliği ve balıkların yanı sıra, bir "deniz kirliği" pankartı açılarak, insanların deniz kirliliği konusunda bilinçlendirilmesi hedeflenmiştir. Etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.