Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Kütahya'da son bir süredir devam eden yağışlar, mantarların çoğalmasına neden oldu. Kütahya'nın merkezine bağlı Sırören ve Kızılcaören köylerinde yetişen mantarlar, sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasındaki yerini aldı. Kızılca, kuzugöbeği ve akça mantarları, her yıl mayıs ve haziran aylarında bu ormanlık alanda yetişiyor ve yöre halkı tarafından toplanıyor. Bu mantarlar, lezzetleri ve protein açısından önemli bir besin kaynağı olarak kabul ediliyor.

Mantar toplayan Ferhat Tekin ve Ali Bayram Kahraman, bu sene aşırı yağışların mantar bolluğuna neden olduğunu ifade ettiler. Özellikle akça ve kuzugöbeği mantarının oldukça değerli olduğu belirtildi. Tekin, ormanlık alanda günde 1 kilometre yürüyerek 8-10 kilogram mantar toplayabildiklerini söyledi. Yağışlı havalardan faydalanarak hem piknik yapıp hem de mantar toplayan Tekin, beyaz mantarın protein açısından etten farksız olduğunu da belirtti. Bu sene de bol bol mantar toplayan halk, gönül rahatlığıyla tüketiyor.