Gözden kaçırmayın

Toplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi YapıldıToplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi Yapıldı

Özel Ümit Hastanesi, gebelik eğitimlerine ev sahipliği yapıyor. Kadın Doğum Uzmanı Seda Deniz Işıklar, gebelikte sık karşılaşılan rahatsızlıklar ve acil durumlar hakkında bilgi vererek, anne adaylarının destek almaktan çekinmemesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, gebelik sürecinde fiziksel ve ruhsal yorgunlukların sıkça yaşandığını belirterek, anne adaylarının dinlenmeleri ve kendileri için zaman ayırmalarını önerdi. Işıklar, sosyalleşmenin de gebelikte önemli olduğunu vurgulayarak, yeni hobiler edinmek ve sevdikleriyle zaman geçirmek gibi aktivitelerin stresle başa çıkmada yardımcı olabileceğini söyledi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Coşkun Minnet, doğum sonrası döneme ilişkin soruları yanıtlayarak, annenin iyi olmasının bebeğin bakımı için önemli olduğunu vurguladı. Minnet, bebeğin periyodik kontrollerine ve annenin sabırla emzirmeye yönelik önerilerde bulunarak, ilk 2 ayda gaz sancısının görülebileceğini fakat zamanla ortadan kalkacağını belirtti. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın aşı programlarının takip edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, sağlık ocağı takiplerinin aksatılmaması gerektiğini söyledi.

Eğitim sonunda, anne adaylarına sağlıklı atıştırmalıklar ikram edildi ve doktorlar anne ve çocuk sağlığına ilişkin tavsiyelerde bulundular.