Gözden kaçırmayın

Toplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi YapıldıToplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi Yapıldı

İzmirliler, sağlık personelinin yeni doğan bebekler ve doğum eylemi ile ilgili servislerinde görev alması için Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resusitasyon Programı- NRP) Uygulayıcı Eğitimi düzenledi. Resmi, üniversite ve özel hastanelerdeki sağlık personelini kapsayan eğitim programı, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç. Dr. İlker Günay'ın yönetiminde interaktif bir şekilde üç gün boyunca gerçekleşti. Teorik ve pratik sınavları başarıyla geçen sağlık personeline, sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.

Sertifika törenine, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz ve sağlık yöneticileri katıldı. Doç. Dr. İlker Günay, NRP Eğitimlerinin sürekli olarak düzenleneceğini ve teorik ve pratik sınav sonuçlarından memnuniyet duyduğunu belirtti. Vali Yardımcısı Keklik, bu eğitimin İzmir'deki bebeklerin yaşamları için önemini vurgulayarak, Yenidoğan Canlandırma Eğitimi'nin İzmir'de düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen NRP Eğitimleri, "bebek ve yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi" amacıyla tüm personelin canlandırma eğitimi almasını hedefliyor. İzmirliler, programın önemini kavrayarak bu eğitime büyük destek vererek sağlık personelini yetiştiriyor. Bu sayede İzmir'deki bebeklerin yaşam şansları artıyor.