Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Isparta'da, 7 aylık hamile dini nikahlı eşi Raziye Karabuğa'yı öldüren Şehmuz Gezen'in yargılandığı davanın 3. duruşması bugün gerçekleşti. Sanık Şehmuz Gezen, SEGBİS ile duruşmaya katıldı ve duruşmaya taraflar hazır bulundu. Duruşmada, sanığın zihinsel geriliği ve cezai ehliyeti konusu ele alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelen raporda Şehmuz Gezen'in tam cezai ehliyetine sahip olduğu belirtildi. Ancak, sanık avukatı raporda çelişki olduğunu savunarak çelişkinin giderilmesi için sanığın başka bir İhtisas Dairesi'ne sevk edilmesini talep etti. Sanık Gezen ise rapor hakkında bir şey söylemek istemediğini belirtti.

Duruşmada dinlenen tanık Nurdagül Özek, maktul Raziye Karabuğa'nın annesi Elvan Aydın ile yaptığı konuşmada, kızının Şehmuz'dan değil kayınpederi Mehmet Gezen'den hamile olduğunu söylediği ve bu konuşmanın 12 yaşındaki çocuk tarafından kaydedildiğini ancak telefonun çalındığını söyledi.

Savcı, sanık Şehmuz Gezen'in 'hamile olduğunu bildiği kadını kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırılmasını istedi. Sanık avukatı mütalaaya itiraz ederek, yeniden rapor alınması talebini reddeden mahkeme heyeti, savunma için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, 1 Mart 2022'de Isparta'da meydana geldi. Şehmuz Gezen, bir yıldır dini nikahlı olarak yaşadığı 7 aylık hamile eşi Raziye Karabuğa ile birlikte otomobil ile gezmeye çıktı. Çift arasında çıkan tartışma sonucu Şehmuz Gezen, yanındaki tüfekle Raziye Karabuğa'yı baş ve göğüs bölgesinden vurarak öldürdü. Sanık, ağır yaralanan Raziye Karabuğa'yı hastaneye bıraktıktan sonra kaçtı. Ancak, polis tarafından yakalanan Şehmuz Gezen, tutuklandı.