Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası’ndan Yeni Başkan SeçimiAfyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası’ndan Yeni Başkan Seçimi

Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesinde esnaflık yapan İsmet İlker Güler ve arkadaşı Berkay Tekin, yöresel türkülerle ziyaretçileri karşılıyor. Bu sayede turistler farklı bir müzik şöleniyle tanışırken hediyelik eşya dükkânlarına da ilgi arttı. Özellikle yurt dışından gelen turistlerin ilgisini çeken bu müzikal faaliyet, kültürel bir şölen havası yaratıyor. Her ne kadar hobi olarak başlayan bu müzikal faaliyet işleri iyi olduğunda daha sık yapılır hale geliyor.

İsmet İlker Güler'in aynı zamanda lületaşı işlemeciliği de yapmasıyla birlikte turistleri türkülerle eğlendirme fikri doğdu. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Heykel bölümü okuyan Güler, "Biz burada babamızın mesleğini icra etmeye çalışıyoruz. Kendimizin yaptığı birkaç tane şarkıyla vakit geçirdiğimiz hobi aslında. Eskişehir'e Odunpazarı Evleri'ne gelen turistlerin ilgisini bu şekilde çekiyoruz" dedi.

Arkadaşı Berkay Tekin ise Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Çalgı Yapım Bölümü'nde okuyor. Asıl hedefleri müzik hayatını profesyonel düzeyde yapmak olsa da turistlerin ilgisini yöresel türkülerle çekmenin büyük bir keyif olduğunu belirtiyor. Ayrıca el işçiliği ile ilgili dükkânın önünde olmalarından dolayı tam bir kültürel şölen oluşuyor.

Genel anlamda, Eskişehir'de turistler yöresel türküler ve el yapımı hediyelik eşyalara büyük bir ilgi gösteriyor. İsmet İlker Güler ve Berkay Tekin'in seslendirdikleri türküler, turistlerin ilgisini çekerek kültürel bir deneyim yaşamalarına olanak sağlıyor. Bu sayede hem turistlerin hem de işletmelerin faydalanabileceği bir turistik faaliyet ortaya çıkıyor.