Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Bilecik şehri, her yıl Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan düzenli çalışmalar sayesinde daha da güzelleşiyor. Ekipler, orta refüjler ve kentin genelindeki cadde, sokak, park, bahçe ve yeşil alanları yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarıyla bahar ve yaz dönemine hazırlıyorlar. Şehirde sık ziyaret edilen bölgeler arasında yer alan Şeyh Edebali Türbesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, tarihi belediye binası ve saat kulesi gibi alanlarda da çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Ayrıca, vatandaşların talepleri doğrultusunda ot temizliği ve budama çalışmaları da yapıyorlar.

Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaptığı açıklamada belediyeye ait serada yapılan çalışmalarla her yıl yüz binlerce bitki yetiştiriliyor ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli tarafından özenle toprakla buluşturuluyor. Şehirde kullanılan bitki türlerinin yüzde 90'ının karşılandığı serada her yıl çelik köklendirme usulüyle yüz binlerce bitki üretimi yapılıyor. Bin metrekarelik kapalı alanda, çalışanlar tarafından toprakla buluşturulacak olan 100 bini aşkın bitki yetiştirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ayrıca, budama, genel bakım, düzenleme ve ot temizliği çalışmaları yaparak vatandaşlara hizmet veriyorlar.