Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Eskişehir'deki bir boya ve tamirat işletmesinde çalışan Muhammed Ali, yeni ev fiyatlarının yükselmesiyle birlikte vatandaşların ev yenilemeye yönelmeye başladığına dikkat çekti. Özellikle banyo, mutfak yenileme ve boya işleri için gelen müşterilerinin tercihlerinin daha uygun fiyatlı olan ikinci kalite malzemelere yöneldiğini söyleyen Ali, ev içi tadilat işlerinde orijinal halin korunmasının önemine de vurgu yaptı.

Ali, geçen seneye göre ev içi tadilat işlerine ilginin azaldığına ancak bütçelerine göre iş yaptırmaya devam eden müşterilerinin olduğuna da işaret etti. Yeni sezon modellerinin raflarda yer aldığını belirten Ali, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesiyle kararsız vatandaşların da işlerine ilgi gösterebileceğini sözlerine ekledi.

Ev içi tadilat işleriyle ilgili maliyetlerin oda sayısı arttıkça arttığını veya azaldığını söyleyen Ali, banyonun tamamen yenilenmesinin 50 bin lirayı geçtiğini, mutfak yenileme işlerinde ise tezgah ve dolap iç için fiyatların 35-40 bin lira arasında değiştiğini belirtti. Yeni ev alamayanların evlerini yeniletmeyi tercih ettiğini söyleyen Ali, sıfır ev fiyatlarının 1,5-2 milyon lira civarında olduğunu hatırlattı.

Özenli bir şekilde çalıştıklarını ve imara aykırı işlemlerden kaçındıklarını vurgulayan Ali, havalandırma boşluklarına dikkat ettiklerini ve müşterilerinin evlerinin içini ferahlatırken bina sakinlerine de sıkıntı vermediklerini kaydetti.