Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Kurban Bayramı yaklaşmasıyla birlikte hayvan pazarında hareketlilik yaşanıyor. Pazarda 1'er tonluk iki dana da alıcısını bekliyor.

Hayvan pazarı her hafta pazar günleri kurulurken, Kurban Bayramı yaklaşmasıyla birlikte kurban hareketliliği de başladı. Hayvan pazarında büyükbaş hayvanlar 30 bin TL ile 150 bin TL arasında, küçükbaş hayvanlar da 4 bin TL ile 13 bin TL arasında satılıyor. Pazarda yer alan Kemal Doğutaş'a ait 1'er tonluk iki dana da 150 bin TL'ye satışa sunuluyor.

Büyükbaş hayvan satıcısı Hüseyin Erol, Şuhut'tan Sandıklı'ya kurbanlık satışı için geldiklerini belirterek, kurbanlıklarının 35 ile 40 bin liradan başladığını ve 150 bin lira seviyesine kadar çıktığını söyledi. Erol ayrıca, Simental danalarının 75 bin TL olduğunu ve yaklaşık 600 kilogram olduğunu belirtti. Ancak pazarların durgun gittiğine dikkat çekerek, vatandaşların bayram haftasını beklediğini ifade etti.

Üretici Kemal Doğutaş ise, pazardaki en büyük hayvanların satışını yapmaya çalıştığını belirterek, danalarının bir ay önce başkasından alındığını ve bir tanesinin 1 ton 50 kilogram olduğunu aktardı. Doğutaş ayrıca, alıcı bulurlarsa satacaklarını söyleyerek, az önce yaptıkları pazarlıkta 155 bin lira istediklerini ancak 150 bin liraya düştüklerini ifade etti.

Küçükbaş hayvan satıcısı Gökhan Oğuz da, küçükbaş hayvanların 5 bin liradan başladığını ve 13 bin liraya kadar çıktığını belirtti. Oğuz, büyükbaş hayvan satışlarının durakladığı söylentilerine rağmen küçükbaş hayvan satışlarının iyi gittiğini söyledi.