Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

AFSÜ Hukuk Müşavirliği personeli Av. Kamil Yağıcı tarafından verilen seminerde, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu iş birliğiyle "6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" hakkında bilgi verildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, akademik ve idari personelin katıldığı etkinlik Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Av. Kamil Yağıcı, 2012 yılında yürürlüğe giren 6284 Sayılı Kanunun, kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru kişilerin şiddetten korunması ve şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları belirlediğini söyledi. Ulusal ve uluslararası sözleşmelerin esas alındığını belirten Yağıcı, kadınlara yönelik şiddeti önleyen ve kadınları şiddetten koruyan özel tedbirlerin ayrımcılık olarak yorumlanamayacağını vurguladı.

Av. Yağıcı, 6284 Sayılı Kanunda kadına yönelik şiddete karşı önleyici ve koruyucu tedbirlerin öne çıktığını belirterek, önleme mekanizmalarının şiddet gerçekleşmeden önce gündeme gelmesinin son derece önemli olduğunu ifade etti. Kadınlara barınma yeri sağlanması, geçici maddi yardım, psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi gibi koruyucu tedbirlerin alınabileceğini söyledi. Bu tedbirler hâkimin yanı sıra acil durumlarda polis, savcılık ve valilik tarafından da alınabiliyor.

Soru-cevap bölümünün ardından seminer sona erdi ve Av. Kamil Yağıcı'ya teşekkür belgesi takdim edildi.