Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'deki gençlerin teknoloji bağımlılığından korunması amacıyla, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından bir proje başlatıldı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Teknolojiyi Abartma, Geleceğini Karartma' isimli projede teknoloji bağımlılığından korunma ve güvenli internet kullanımı konularında bilinçli nesiller yetiştirmeyi amaçladı. Bu kapsamda gençler, sportif ve sanatsal etkinliklere yönlendirildi ve teknolojiyi doğru ve faydalı amaçlarla kullanmaları sağlandı. Anadolu Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan işbirliği neticesinde futbol, voleybol, robotik kodlama, tiyatro ve hızlı okuma teknikleri eğitimleri verilerek gençlerin sosyalleşmeleri, kişisel gelişimlerinin artırılması ve teknoloji bağımlılığından uzaklaştırılmaları hedefleniyordu.

Düzenlenen 'Fairplay Futbol Turnuvası', İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilerden oluşan takımların katılımıyla gerçekleştirildi. Turnuvada, seçilen takımlara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörleri eşliğinde temel futbol eğitimi verildi ve spor malzemeleri sağlandı. Fairplay Futbol Turnuvası, Anadolu Üniversitesi Kapalı Halı Sahası'nda gerçekleştirildi ve Sinan Alaağaç Ortaokulu birinci, Ata Ortaokulu ikinci, Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu üçüncü ve Muttalip Atatürk Ortaokulu dördüncü oldu. Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü öğrencileri de turnuvanın en fair-play takımı olarak seçildi ve başarıları ödüllendirildi.