Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş ve yönetim kurulu üyeleri, Seyitgazi ilçesine gezilerinde bulundular. ESO, kalkınma ve proje çalışmalarını sürdürmek adına ilçeleri ziyaret etti. Bu ziyaretle birlikte Başkan Kesikbaş, yönetim kurulu başkan yardımcıları Sinan Özeçoğlu ve Fatih Düş ile yönetim kurulu sayman üyesi Güven Erdoğan, ayrıca diğer üyeler ve ESO Genel Sekreteri Volkan Günaydın ile ESO Hukuk Danışmanı Çağlar Çarkacı da Seyitgazi ilçesine ziyaret gerçekleştirdiler. Seyitgazi'nin üretim potansiyeli ile birlikte yerel ve kırsal kalkınma projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundular. Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Seyitgazi Bardakçı Muhtarı Gazi Taşçı, Seyitgazi Cevizli Muhtarı Kerim Çavdar, Seyyid Battal Gazi Vakfı Başkanı Sırrı Kabadayı da ziyaretçiler arasında yer alıyordu.

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Seyitgazi'nin üretim potansiyeline katkı sağlayacak projeleri desteklediklerini söyledi. Kesikbaş, tarım dışı faaliyetlerin kırsal alanlarda ekonomik çeşitlilik sağlayabileceğini ve tarım dışı gelirine katkı sağlayabileceğini belirtti. Kesikbaş, değerlendirmelerinde "Yöresel, sürdürülebilir iş ve yaşam şartlarının desteklenmesi gerekiyor. İlçelerimizde üretilen nebati, hayvansal ürünlerin katma değerinin ve pazarlama imkânlarının artırılması oldukça önemli" dedi. Tarımsal üretimde yenilenebilir enerji kaynaklarının ve tarımsal atıkların geri dönüştürülmesinin yerel kalkınmaya ciddi anlamda pozitif etki edebileceğini vurgulayan Kesikbaş, her türlü desteğe hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

ESO Heyeti, Seyitgazi'nin üretim potansiyeline katkı sağlamak için özellikle tarım dışı faaliyetleri destekleyerek katma değeri yüksek ürünler üretebilecekleri, böylece ilçenin yerel ekonomisine katkı sağlayabilecekleri konuları üzerinde durdu. Bu sayede, ilçenin ekonomik gelişimi için diğer tüm ilçelerden daha farklı bir potansiyel ortaya çıkarılabilecekti.

ESO'nun faaliyetleri ve gerçekleştirdiği projeler hakkında ziyaretçilere bilgi verildi. Heyet, ilçenin kırsal kesiminde yer alan üreticilerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Bölge halkının da görüşlerine değer veren ESO Heyeti, ilçenin kalkınmasına yönelik fikirlerinizi öğrenmek istedi ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyorlar.