Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Afyonkarahisar ilinde yaşanan sel baskını, Kurucuova Köyü'nde özellikle şiddetli şekilde hissedildi. Yağışın etkisiyle kısa sürede sel oluştu ve azgın sular, her şeyi önüne katıp sürükleyerek götürdü. Bu anlar, dükkanının önündeki beyaz eşyaları da sürükleyerek götüren bir esnafın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Sel sularının yaklaşık 1 metre yükseldiği köyde, birçok evin içi sel sularıyla doldu ve eşyaları kullanılamaz hale geldi.

Köylüler, sel baskını sonrasında zararlarını dile getirdi. Esnaflardan Mehmet Kılıçaslan, ekonomik zararının çok olduğunu söylerken, "Satacağım dolaplar ve odunları selle birlikte gitti. Köyümüz şu anda berbat durumda" dedi. Bir başka köy sakini ise evinin içerisine dolan yaklaşık 1 metre yükselen sel sularının eşyalarını kullanılamaz hale getirdiğini ifade etti.

Sel baskını sonrasında Bolvadin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından iş makineleri ile köyde temizlik çalışması başlatıldı. Ancak köylülerin zararları çok büyük olduğundan, yetkililerin bölgeye yardım etmeleri bekleniyor.