Gözden kaçırmayın

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Baş Müfettiş Murat Alkan Yerel Müftülüğü Ziyaret EttiDiyanet İşleri Başkanlığı Hac Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Baş Müfettiş Murat Alkan Yerel Müftülüğü Ziyaret Etti

Afyonkarahisar bölgesindeki hava durumuyla ilgili bilgi veren bir açıklama yapılmıştır. Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, aralıklı olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanması öngörülmektedir. Ayrıca, özellikle yağışların bazı yerlerde kuvvetli olacağı öngörülmektedir.

Hava sıcaklıklarında belirgin bir değişiklik beklenmeyen bölgede, rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif esmesi ancak zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

Son değerlendirmelere göre, öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağışların beklenmediği yerlerde bile şiddetli yağışların yaşanabileceği öngörülmektedir. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Afyonkarahisar ve çevresindeki ilçelerde de benzer bir hava durumu beklenmektedir. Dolayısıyla, Afyonkarahisar, Başmakçı, Bayat, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, Evciler, Hocalar, İscehisar, İhsaniye, Kızılören, Sandıklı, Sinanpaşa, Şuhut ve Sultandağı ilçelerinde de aralıklı ve yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olması öngörülmüştür.

Hava durumu tahminlerini takip ederek özellikle kuvvetli yağışlara karşı alınacak önlemlerle birlikte olumsuzluklardan korunmak mümkün olabilir. Gün boyunca dikkatli olunması önerilmektedir.