Gözden kaçırmayın

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Baş Müfettiş Murat Alkan Yerel Müftülüğü Ziyaret EttiDiyanet İşleri Başkanlığı Hac Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Baş Müfettiş Murat Alkan Yerel Müftülüğü Ziyaret Etti

Bugün, 13 Haziran ve tarihte birçok önemli olay gerçekleşti. İşte detaylar:

1550'de Mimar Sinan'ın başyapıtı olan Süleymaniye Camii'nin temeli atıldı. Bu yapı, İstanbul'un sembol yapılarından biri ve Mimar Sinan'ın kariyerinin zirve noktası olarak kabul ediliyor.

1859'da Erzurum'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Kentin yarısından fazlası hasar gördü ve maalesef 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

1872'de Namık Kemal, İbret gazetesini yayımlamaya başladı. Fikir gazetesi olarak tanımlanan İbret, sadece 27 gün boyunca yayımlanabildi.

1878'de Berlin'de, Osmanlı İmparatorluğu'nun da dahil olduğu büyük devletler, Berlin Antlaşması'nı imzalamak üzere kongre toplandı. Bu antlaşma, Osmanlı İmparatorluğu'nun topraklarının parçalanmasının önünü açan önemli bir dönüm noktasıdır.

1891'de İstanbul Arkeoloji Müzesi ziyarete açıldı. Bu müze, Türkiye'nin en önemli tarih ve kültür varlıklarını barındırır.

1928'de Türkiye ile Düyunu Umumiye alacaklıları arasında bir sözleşme imzalandı. Bu sözleşme, Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalan borçların yönetimini düzenlemiştir.

1969'da Irak Hava Kuvvetleri'ne ait iki jet uçağı, yanlışlıkla Hakkâri'yi bombaladı.

1971'de Kültür Bakanlığı kuruldu ve ilk bakan olarak Talat Halman atandı.

1977'de dönemin Başbakanı Süleyman Demirel istifa etti ve hükûmeti kurma görevi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Bülent Ecevit'e verildi.

1991'de Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki pasaport uygulaması kaldırıldı.

Tarih boyunca 13 Haziran, Türkiye ve dünya tarihinde önemli dönüm noktalarının yaşandığı bir tarih olmuştur. Bugün, tarihin birçok önemli olayının yıldönümü olarak anılıyor.