Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir'de üniversite kazanan 19 yaşındaki Cengiz Ferhat Alioğlu, şehri gezdiği sırada sulu boya tekniği kullanarak manzara resimleri çiziyor. Alioğlu, Anadolu Üniversitesi'nde öğrenim görmeye hak kazandı ve şehri tanımak için sokaklarında dolaşıyor. Beğendiği yerlerin resimlerini çizmekten hoşlanan Alioğlu, sulu boya tekniği kullanarak çevredeki insanların dikkatini çekiyor. Alioğlu, Eskişehir'in gezilecek pek çok yeri olduğunu ve yaz sonunda üniversite girişinde sergi açabileceğini belirtiyor.

Sokaklarda her gün resim çizen Alioğlu, sulu boya tekniği yapmaktan keyif aldığını söylüyor. Amerikalı ressam James Giorni'den özenle, manzara resmi çizmek için sokaklarda gezinmeye başlayan Alioğlu, yaz boyunca Eskişehir sokaklarında resim yapmaya devam edeceğini söylüyor. Buraları gezmesi daha kolay olduğu için merkezi yerlerden başladığı belirten Alioğlu, her yeri çizmeyi planladığını ifade ediyor.

Cengiz Ferhat Alioğlu'nun babası da ona çok yardımcı olmuş. Alioğlu, yaz sonunda okulda ufak bir sergi yapmayı planladığını belirtirken, şimdilik sadece çizdiklerini söylüyor. Masal şatosu henüz görülmediği için onu da çizmek istediğini dile getiren Alioğlu, bildiği yerlerde yaptığı resimlerle pratik yapmayı düşündüğünü söylüyor.