Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Türk Kızılay Bilecik Şube Başkanı Sevcan Uzun, Türk Kızılay'ın dünyanın en güçlü insani yardım kuruluşlarından biri olduğunu ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için artan bir destek aldığını belirtti. Uzun, Türk Kızılay'ın 1868 yılında Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti olarak kurulduğunu ve o zamandan beri insan acısını önlemeye veya hafifletmeye çalıştığını söyledi. Kızılay'ın amacının hiçbir ayrım yapmadan insanın hayatını ve sağlığını korumak, kişiliğine saygı göstermek ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmek olduğunu vurguladı.

Uzun, Kızılay'ın tarihinde ve bugününde yaptığı yardımları anlattı. Türk Kızılay'ın geçmişte savaşlarda yaralananlara yardım ederek yüz binlerce askerin hayatını kurtardığını ve bugün koronavirüs salgınında da ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini belirtti. Ayrıca, Kızılay'ın kan hizmetlerinde öncü olduğunu ve Güvenli Kan Temini programıyla Türkiye'de kan bağışının artırıldığını, yıllık kan ihtiyacının tamamını gönüllü bağışçılardan sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Uzun, Kızılay'ın uluslararası arenada yaptığı insani yardım çalışmalarının Türkiye'nin tanıtılmasına da büyük katkı sağladığını ve Balkanlar'dan Orta Asya'ya, Orta Doğu'dan Afrika'ya, Güney Asya'dan Kafkaslara kadar dünyanın her yerinde ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam ettiğini belirtti. Halktan aldıkları güçle Türk Kızılay'ın çalışmalarının gerçekleştiğini vurgulayan Uzun, Kızılay'ın her zaman ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan bir kuruluş olduğunu ifade etti.