Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Tepebaşı Belediyesi, 14 sanatçının katılımıyla 12. Uluslararası Sanat Çalıştayı'nı başlattı. Açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Anadolu Üniversitesi eski Rektörü Engin Ataç, Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri, konuk sanatçılar ve Eskişehirli sanatseverler katıldı. Quarted Müzik Grubu'nun müzik dinletisiyle başlayan çalıştay, Eserlerin 1 yıl boyunca Tepebaşı Belediyesi binasında sergileneceği açıklamasıyla son bulacak.

Sanat Danışmanı Numan Arslan, "Halkımızla, öğrencimizi sanatla buluşturmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi ile 2010 yılında başlattığımız Ulusal Sanat Çalıştayı'nın başarısı, 2017 yılından itibaren uluslararası olarak devam etmektedir. Başarıyla devam eden Sanat Çalıştayı halkımız tarafından sevilerek diğer illerde ve yurtdışında yapılmaya, yaygınlaşmaya başlamıştır" diye konuştu.

14 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda yabancı sanatçıların Türkleri resmetmek istediği belirtildi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da yaptığı konuşmada, "Bu yıl 12'ncisini gerçekleştireceğimiz Sanat Çalıştayı'nın çok verimli geçeceğine inanıyorum. Türkiye'de birinci çalıştaya geleneksel diye başlıyor ama ikincisi gelmiyor. Ama Eskişehir'de üniversitenin olması hem de içinde güzel sanatların olması biz belediyecilere de farklı olarak yansıyor ve bu çalıştayları keyifle yapıyoruz" dedi.

12. Uluslararası Sanat Çalıştayı, 16 Haziran Cuma günü Tepebaşı Belediyesi Merkez Sergi Salonu'nda yapılacak kapanış töreniyle son bulacak. Sanat Danışmanlığını Numan Arslan'ın yaptığı çalıştayın bu yılki konuk sanatçıları arasında Ayşe Arkün, Ayşe Bilir, Zafer Dilekçi ve Hüseyin Şahdubak gibi ünlü isimler de yer alıyor. Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, tüm kent halkını çalıştayı izlemeye davet etti.