Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Türkiye'de devletin kurulduğu tarihten itibaren halkın güvenliği ve devletin bekası için mücadele veren Jandarma Teşkilatı, 1839 yılından beri yüksek bir vazife şuuruyla hizmet vermektedir. Bugün 184. kuruluş yıldönümünü kutlayan teşkilatımızın, yaklaşık iki asır boyunca üstlendiği tüm görevlerde milletimizin gurur kaynağı olduğu unutulmamalıdır.

Jandarma Teşkilatı, terörle mücadeleden asayişe, trafik güvenliğinden kaçakçılık ve organize suçlara kadar geniş bir alanda hizmet vermektedir. Özellikle ülkemizin kırsal bölgelerinde işlenen suçlara karşı fedakârca mücadele veren teşkilatımız, milletimizin güvenliği için özveriyle çalışmaktadır. Bu sayede, yurdumuzun en ücra köy ve beldelerinde devletimizin varlığı ve milletimizin huzuru korunmaktadır.

Afyonkarahisar'da 18 ilçe, 40 belde, 422 köy ve 208 mahallede 13.328 kilometrekarelik bir alanda hizmet veren Jandarma Teşkilatımız, emniyet ve asayiş hizmetlerini büyük bir başarıyla yürütmektedir. Son yıllarda ülkemizin sınır uçlarında gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonlarında da diğer kuvvetlerimizle koordineli çalışmalar yaparak, milletimizin bağımsızlığı ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için mücadele etmiştir.

Bugün Jandarma Genel Komutanlığının 184. kuruluş yıldönümüdür. Bu özel günde, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, teşkilatımızda görev yapan fedakâr personelimizin çalışmaları için teşekkürlerimizi sunuyor, başarılarının devamını diliyoruz.