Gözden kaçırmayın

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Baş Müfettiş Murat Alkan Yerel Müftülüğü Ziyaret EttiDiyanet İşleri Başkanlığı Hac Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Baş Müfettiş Murat Alkan Yerel Müftülüğü Ziyaret Etti

Bugün tarihin önemli anlarını hatırlıyoruz. Dünya politikası ve yerel olaylar açısından önemli bir tarih olan 14 Haziran, tarihe önemli bir iz bırakmıştır.


1846 yılında Meksika-Amerika Savaşı sırasında, Kaliforniya Cumhuriyeti, Meksika'dan bağımsızlığını ilan etmiştir. Bu olay, modern Amerika Birleşik Devletleri'nin şekillenmesinde önemli bir rol oynamıştır.


1940 yılında, Sovyetler Birliği Litvanya'ya Kızıl Ordu'nun ülkeye girmesine ve Sovyet yanlısı bir hükümet kurulmasına izin verilmesini talep etti. Bu olay, II. Dünya Savaşı'nın önemli bir dönüm noktasıdır ve Litvanya'nın geleceği üzerinde derin etkileri olmuştur.


1985 yılında ise, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg arasında imzalanan Schengen Anlaşması, Avrupa'daki sınırların serbestçe geçilmesine izin veren önemli bir adım olarak kabul edilir. Bu anlaşma, bugün Avrupa'daki serbest dolaşım politikasının temelini oluşturuyor.


Son olarak, 2014 yılında Ukraine Hava Kuvvetleri'ne ait bir İlyuşin İl-76 nakliye uçağı, Lugansk Halk Cumhuriyeti güçleri tarafından vurularak 49 kişi hayatını kaybetti. Bu trajik olay, Ukrayna'daki çatışmaların şiddetinin bir göstergesi olarak kabul edilir.


Tarih, eski hikayelerle doludur ve günümüz olayları gelecekteki tarih kitaplarını belirler. Bu nedenle, geçmişteki olayları anlamak ve onlardan öğrenmek, geleceği daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır.