Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Eskişehir'deki Atatürk Endüstri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Matbaa Bölümü öğrencileri, pandemi sürecinde diğer okulların ihtiyaçlarını karşılamak için peçete üretmeye başladılar. Haftalık 2 tona kadar üretim yapan öğrenciler, bu sayede ek bir gelir elde etme fırsatı da yakaladılar. Okul müdürü İlhan Özata, bu çalışmaların Döner Sermaye projesi çerçevesinde yapıldığını belirtirken, Türkiye'ye nasıl katkı sağlayabileceklerini düşündüklerini ve bu amaçla tuvalet kağıdı, rulo havlu ve peçete üretimi için bakanlıktan makine talep ettiklerini söyledi. Taleplerinin olumlu karşılanması sonucu makine kuruldu ve öğrencilerin katkısıyla üretilen peçeteler, Eskişehir'deki diğer okullara, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine ve talepler doğrultusunda özel sektöre gönderiliyor. Öğrencilerin yaptığı peçetelerin desenlerinden tanınması ise onlar için gurur verici bir durum.

Matbaa Bölümü öğrencisi Muhammet Taha Elma, öğretmenleriyle birlikte tuvalet kağıdı ve peçete gibi ürünler yapıp paketleyerek ekonomik anlamda katkı sağladıklarını ifade ederken, öğrenci Hayri Aydemir de Motion (hareketli) havlu ürettiklerini ve çalışmalarının sonucunda ekonomik olarak kazanç sağladıklarını söyledi. Ailelerinin de bu çalışmaları olumlu karşıladıklarını ve kazançlarının onları mutlu ettiğini belirttiler.

Gözlemlenen genel durum, öğrencilerin bu çalışmalar sayesinde hem eğitimlerine destek olduğu hem de ekonomik olarak kazanç elde ederek kendilerine özgüven kazandığıdır. Bu tarz sosyal sorumluluk projeleri, öğrencilerin iş hayatına atıldıklarında yanlarına alacakları değerli bir deneyim sağlamaktadır.