Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, pazar tezgahlarında çiçekler görücüye çıkmaya başladı. Bilecik'teki Hürriyet Mahallesi'nde bulunan kapalı pazar, rengarenk çiçeklerle dolu. Baharın gelişiyle birlikte bahçelerini ve balkonlarını süslemek isteyenler, çiçek tezgahlarına yoğun bir ilgi gösteriyor.

Çiçek satıcısı Selahattin Zeybek, mevsim çiçeklerinin en çok tercih edildiğini ve güneş şapkası ile aslanağzı gibi çeşitlerin bahçe düzenlemesi için sıkça kullanıldığını belirtiyor. Evler için ise petunya ve sakız sardunyası gibi çeşitler bulunuyor. Çiçeklerin bir kısmı Sakarya'nın Pamukova ilçesinden, diğer bir kısmı ise Yalova'nın Altınova ilçesinden getiriliyor. Mevsimlik çiçekler 5 liradan başlayarak, ev çiçekleri 30-35 lira arasında değişiyor, güller ise 50 liradan başlayarak sarmaşık gülleri 100-150 liradan satılıyor.

Bir çiçek alıcısı olan Mustafa Çetin, Bilecik'te harika çiçeklerin olduğunu vurguluyor. Baharın gelişiyle beraber evlerine her çeşit çiçekten aldıklarını ve bahçelerine ekeceklerini söylüyor. Baharın her yeri renklendirdiğini ve çiçekleri görünce daha da güzel olduğunu ekliyor.