Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Isparta Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çevreye duyarlı bir adım atarak, 24 okulda atık pil toplama kampanyası düzenledi. Kampanyaya katılan okullar, toplamda bin 400 kilogram atık pil topladılar.

Isparta Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlamadan önce okullarda atık pil toplama kampanyası başlattı. Kampanya, 24 okulun katılımıyla gerçekleştirildi ve toplanan atık piller, belediye ekipleri tarafından okullardan alındı. Kampanya sonucunda, bin 400 kilogram atık pil toplandı ve okul yönetimi ile öğrenciler çevre duyarlılıklarını bir kez daha kanıtlamış oldular.

Bu eğitim öğretim döneminde, atık pil toplama konusunda en başarılı olan üç okul, şişme oyun parkı ile ödüllendirilirken, üç okul da robotik kodlama eğitim seti kazandı. Ayrıca, tüm okullara top seti hediye edildi.

Öte yandan, pandemi sürecinde de atık pil kampanyasına katılan 34 okul, toplamda 3 bin 200 kilogram atık pil toplayarak başarılı bir performans sergilemişti. Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde de kampanyaya katılan okullara çeşitli ödüller verilmişti.

2023-2024 eğitim öğretim yılı için de kampanyanın planlandığı belirtilirken, vatandaşlar da topladıkları atık pilleri belediye mobil atık getirme merkezlerine, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine ve tüm muhtarlıklara teslim edebilirler.