Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir İmam Hatip Mezunları Derneği (ESİMDER), Türk İslam sanatlarının unutulmaya yüz tutmuş eserlerini sergiledi. Sergide, kadınlar tarafından yapılan çalışmalar yer aldı. Ebru, hat, tezhip, kağıt rölyef, dikiş, ahşap boyama, örgü ve makreme gibi el sanatlarına ait onlarca eser sergilenirken, Türk İslam sanatlarının tekrar canlandırılması ve tanıtılması hedefleniyordu. Ayrıca, sosyal medyanın yerine kadınların ve gençlerin bu tür sanatlara yönlendirilmesi amaçlandı. Sergide yer alan eserlerin çoğunluğu kursa giden öğrencilere aitti ve 1 yıllık sürede sadece kadınlar tarafından yapılan çalışmalardan oluşuyordu.

ESİMDER Hanım Komisyonları Başkanı Emine Ayçiçek, sergi için el sanatlarının her birinden birer parça hazırlamak istediklerini belirtti. Sadece kadınların eserlerinin sergilendiğine vurgu yaparak, "Unutulmaya yüz tutmuş Türk İslam sanatlarıyla alakalı çalışmalar yaptık. El sanatlarına bağlı olarak geri dönüşüm çalışmaları, ahşap boyama, örgü ve makreme eserleri de var. Bizim misyonumuz Türk İslam sanatlarını tanıtabilmek. Bunları tekrar canlandırıp tanıtmayı hedefliyoruz" dedi. Ayrıca, sergide anneler aracılığıyla gençlerin ve çocukların da sosyal medya yerine kültürel sanata ağırlık vermesi için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Ayçiçek, kadınlar için bu tür projelerin kalkınma açısından faydalı olduğunu da ifade etti. Hanımların kendi özgürlüklerini ve hayatlarını kendi eliyle kazanmalarını istediklerini söyleyen Ayçiçek, "22 tane hanımefendi Halk Eğitim aracılığıyla kendi parasını kazanmış oluyor. Bünyemizde ücretli öğretmenlik yapıyorlar. Ustalık eğitimleri olmayan ama bu sanatlara ilgi duyan ve bir türlü bunu değerlendirebilecek yer bulamamış hanımlara el attık, onlara ivme kazandırdık. Aslında kadınlar için böyle kalkınma projeleri çok güzel. Bence herkes devletin verdiği imkânları kullanarak güzel işler yapabilir" dedi.