"Afiyet olsun" diyerek gülümsemesi de izleyenleri duygulandırıyor.

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Son zamanlarda sosyal medya platformlarında en çok izlenen videolar kıyıda köşede kalmış sokak lezzetleri satan dükkanlara ait. Geçtiğimiz günlerde ise ekmek arası patates kızartması satan Hatice Teyze gündem oldu. Bir Twitter kullanıcısının paylaştığı videoyu aşağıda görebilirsiniz. Hatice Teyze'nin ekmek arası patates kızartması Üstelik patatesleri kendisi soyup doğruyor ve taze taze kızartıyor. Videoda Hatice Teyze'nin müşterilerine "Afiyet olsun" diyerek gülümsemesi de izleyenleri duygulandırıyor.



Ekmek arası patates kızartması, Türk mutfağının en pratik ve doyurucu lezzetlerinden biri. Sokaklarda sıkça rastlanan bu tarif, evde de kolayca hazırlanabilir. Patatesleri kızarttıktan sonra ekmek arasına yerleştirip, üzerine istediğiniz sosları ve peyniri ekleyebilirsiniz. Ekmek arası patates kızartmasını daha da zenginleştirmek için sucuk, salam veya sosis gibi et ürünleri de kullanabilirsiniz. Ekmek arası patates kızartması, çayın yanında veya öğün aralarında atıştırmalık olarak tüketilebilir.

Ekmek arası patates kızartmasının lezzeti kadar kalorisi de yüksektir. Bir porsiyon ekmek arası patates kızartması yaklaşık 500 kalori içerir. Bu nedenle bu tarifi sık sık tüketmemeye ve yanında bol salata veya yoğurt gibi hafif yiyeceklerle dengelemeye özen gösterin. Ekmek arası patates kızartmasının sağlığınız için zararlı olmaması için patatesleri çok yağlı kızartmamaya ve ekmek seçiminde tam tahıllı veya kepekli ekmekleri tercih etmeye çalışın.