Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir'de, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçlarında kullanılan ESKART'lar, sosyal medya üzerinden daha ucuz fiyata ikinci el olarak satılmaya başlandı. Toplu yükleme yapılabilen kartlar, bazı iş yerlerinin çalışanlarına yol masrafları yerine ESKART vermesi ya da aracı olan vatandaşların nakit paraya çevirmek istemesi nedeniyle sosyal medyada yoğun ilgi görüyor. Ancak engelli ve öğrenci kartı gibi bireysel kullanıcılara özel olan kartların satışının yasadışı olduğu belirtiliyor.

Eskişehir'de kentteki sağlık kuruluşları, otogar, tren garı, üniversiteler, alışveriş merkezleri ve resmi kurumları birbirine bağlayan toplu taşıma hizmeti Eskişehir tramvay hattı ile sağlanıyor. Şehir Hastanesi-Sultandere-75. Yıl Mahallesi hattının hizmete başlamasıyla birlikte hat uzunluğu yaklaşık 55 kilometreyi bulan ve 8 hatta hizmet veren tramvay projesi ile kullanımına başlanan ESKART'lar ise son dönemlerde ikinci el piyasasına düştü.

İçerisindeki bakiyeden daha ucuz fiyatlara satılan ESKART'lar, sosyal medyada vatandaşların dikkatini çekiyor. Vatandaşlar, satıcılarla yorumlar üzerinden pazarlık yaparken, engelli kartını satmaya çalışan bir vatandaş da ilgi çekiyor. Ancak bu gibi kartların satışının yasadışı olduğu ve satın alınmaması gerektiği hatırlatılıyor.

ESKART satışının yasadışı olmadığı, ancak bireysel kullanım için öğrenci ve engelli kartlarının satılmaması gerektiği bilgisi edinildi. Yetkili bayiler, sosyal medyada ESKART satışının, bazı iş yerlerinin çalışanlarına yol masrafları yerine ESKART vermesi ya da vatandaşların nakit paraya çevirme isteği nedeniyle gerçekleştiğini dile getirdi.