Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'deki bir sitede yaşayan insanlar, başıboş köpeklerin sürekli saldırısına maruz kaldıklarını belirtti. Köpeklerin özellikle çocuklar için tehlike oluşturduğu söylenirken, mahalleli yetkililerden bir önlem alınıp bu saldırgan hayvanlarla ilgilenilmesi gerektiğine işaret etti. Bazı site sakinleri, köpeklerin saldırganlığının arttığını ve taş atmak gibi korunma yolları denendikçe hayvanseverler tarafından şikayet edildiklerini dile getirdi. Ancak, hayvan düşmanı olmadıklarını belirten bir sakin, köpeklerin tehlikeli olması nedeniyle birisi zarar görürse sorumlusunun kim olacağı sorusunu sordu.

Geçtiğimiz günlerde bir site sakini, gelinin başıboş köpekler tarafından saldırıya uğradığını söyledi ve bu durumun daha kötü sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu. Köpeklerin mahalledeki herkese tehdit oluşturduğu ifade edilirken, hayvanlar için uygun alanlar oluşturulması ve yetkililerin bu konuda harekete geçmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Bazı sakinler, köpeklerin sağlık kontrollerinin yapıldığı halde hala tehlike saçtığını belirtirken, yetkililerin harekete geçmesi için bölgede inceleme yapması çağrısında bulundu.

Bir site sakini olan Türker Bolar, köpeklerin bisikletiyle geçen bir çocuğa da saldırdığını söyleyerek, tehlikeli olan köpekler için bir çözüm yolu bulunması gerektiğini savundu. Kendilerini koruyabilmek için taş kullanmaya kalktıklarında hayvanseverler tarafından şikayet edildiklerini dile getiren Bolar, köpeklerin saldırganlığına dair tanık olduğu iki olayı da paylaştı. Bolar, bu konuda yetkililerin bir önlem alması gerektiğini ve hayvanların insanların yanı sıra onlar için uygun alanlarda beslenmesi gerektiğini söyledi.