Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi, son günlerde etkili olan sağanak yağışların etkisiyle zor günler geçiriyor. Geçtiğimiz gün gece saatlerinde başlayan yağmur, derelerin taşması sonucu birçok köydeki tarım arazilerine zarar verdi ve bazı evleri su altında bıraktı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün bölgede incelemelerde bulunarak zarar tespit çalışmalarına başladığı belirtildi.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, ilçenin afet bölgesi ilan edilmesini ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olamayan veya ata toprakları nedeniyle kayıt yaptıramayan üreticilere destek olunmasını talep etti. Başkan Toptaş, yağmur ve su baskınlarının ürünlerini bitirdiğini ve tüm arazilerin, evlerin ve besi hayvanlarının su altında kaldığını ifade etti. Aynı zamanda, tarım arazilerini ve evlerini su basan köylülerin, kepçe desteği için Köylere Hizmet Götürme Birliği'ni aradıklarında "şuan için kepçemiz yok" cevabını aldıklarına dikkat çekti. Toptaş, derelerin daha önce ıslah edilmiş olduğunu ve rögarların açık olması gerektiğini savunarak, bölgedeki zararların en hızlı şekilde giderilmesi gerektiğini söyledi.