Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) koordinasyonunda, İnsansız Hava Aracı (İHA) Atölyesi desteğiyle 2. BŞEÜ Model Uçak İmalat Günü etkinliği düzenledi. Etkinlik, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cenk Karakurt ve Gençlik ve Spor Bilecik İl Müdürü Yasin Özdemir gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu etkinlik, Üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu İl Temsilciliği'nin destekleriyle gerçekleşti.

Etkinlik, Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Öztürk'ün koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Fotoblok karton ve balsa ağacından en düşük maliyetli RC Model Uçak Olan F22 imalatı yapıldı. Bilgi Edebali uçağının yeni versiyonu olan raptor modelinin tanıtıldığı etkinlikte, öğrenciler 25 adet model uçak imalatı gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Öztürk, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Kompozit Atölyesi'nde İHA ürettiğini ve gençleri havacılıkla bir araya getirdiklerini söyledi. Ayrıca eğitime katılan öğrencilerin birer model uçak sahibi olduklarını ifade etti. Doç. Dr. Öztürk, eğitimlere, uçak mühendisliği ve pilotaj üzerine gençlerin katıldığını belirtirken, eğitimlerin öğrencilerin modül uçak nasıl yapılır ve uçuş nasıl gerçekleştirilir konusunda bilgi edinmeleri amacıyla düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Eğitim talebinin fazla olması nedeniyle, eğitimler günlere ve gruplara ayrıldı. Her grupta 25-30 öğrencinin katılımını sağlayarak, öğrencilere uçuş hakkında bilgiler aktarıldı. Ayrıca meslek lisesinde eğitim gören eli iş tutan öğrencilerin de bu eğitimlere katıldığını belirten Doç. Dr. Öztürk, down sendromlu çocukların da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öğretmenlerinin eşliğinde modül uçak yaptığını ve onları da uçuşa hazırladıklarını ifade etti. Eğitimlere katılan öğrenciler, ülkenin geleceğine teknolojik açıdan katkıda bulunacak gençler olarak yetiştiriliyorlar. Özellikle havacılık ve savunma teknolojisi alanındaki gelişmeleri gördükleri için bu eğitimlere büyük bir hevesle katılıyorlar.