Afyonkarahisar Belediyesi bu sayede dışa bağımlılığı azaltarak kendi kendine yetebilen bir belediye olma yolunda ilerliyor.

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Afyonkarahisar Belediyesi, şehrin güzelleşmesi ve vatandaşların memnuniyeti için üretken belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki ahşap ve metal atölyelerinde, park ve bahçelerde kullanılan mobilyalar, düşük maliyetle ve yüksek kalitede imal ediliyor. Ayrıca Masal Dünyası Parkı'nda yer alan masal ve çizgi film karakterlerinin heykelleri de bu atölyelerde üretilerek çocukların eğlencesine katkı sağlıyor.

Afyonkarahisar Belediyesi, ürettiği mobilyaları şehrin çeşitli yerlerindeki park ve yeşil alanlara yerleştiriyor. Bu sayede hem vatandaşların rahat ve konforlu bir şekilde dinlenmelerini hem de şehrin estetik görünümünü arttırıyor. Üretim sürecinin her aşamasında belediye personeli titizlikle çalışarak, hem bütçeden tasarruf ediyor hem de usta ellerden çıkan ürünleri vatandaşların hizmetine sunuyor.

Afyonkarahisar Belediyesi, kendi kaynaklarını verimli bir şekilde kullanan ve kaliteli üretim yapan bir belediye olarak dikkat çekiyor. Marangoz ustalarının elinden çıkan kamelya ve oturma grupları ile ekonomik olarak tasarruf sağlanırken, israfın da önüne geçiliyor. Belediye, dışa bağımlılığı azaltarak kendi kendine yetebilen bir belediye olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Marangoz ustalarının maharetli ellerinden çıkan kamelya ve oturma grupları ile ekonomik olarak tasarrufa gidilerek israfın önüne geçilmiş oluyor. Belediye kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak, kaliteli üretim yapan Afyonkarahisar Belediyesi bu sayede dışa bağımlılığı azaltarak kendi kendine yetebilen bir belediye olma yolunda ilerliyor.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Satın almak yerine, park ve yeşil alanlarımıza yerleştirdiğimiz kent mobilyaları ve malzemeleri, kendimiz üretiyoruz. Masal Dünyası Parkı’nda yer alan çizgi film kahramanlarının objeleri yine bu atölyemizde seri bir şekilde üretiliyor. Üretilen malzemeler hem çok kaliteli hem de maliyeti çok ucuz. Ürettiğimiz kent mobilyaları, şehrimizin her köşesinde güzel bir görünüm sağlıyor. Zarar görmüş, yıpranmış malzemelerimizi de yerinde tamir ediyoruz ya da atölyelerimize getirerek, bakımlarını yapıyoruz” diye konuştu.