Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden (ESOGÜ) Doç. Dr. Pınar Aytar Çelik'in liderliğinde yürütülen "Prebiyotik ve Probiyotik Yüklü Sinbiyotik Mikrokapsüllerin Geliştirilmesi ve Fonksiyonel Ekmek Eldesinde Kullanılabilirliği" projesi 1 milyon TL destek almaya hak kazandı. Proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) protokolü kapsamında, üniversite-kamu-özel sektör iş birliklerini hedefliyor.

AFSÜ'den Öğr. Gör. Dr. Özlem Erdal Altıntaş'ın da yer aldığı projede, ESOGÜ, Marmara Üniversitesi ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü araştırmacıları, 12 ilin tarımsal sorunlarına çözüm üretmek hedefiyle bir araya geldi.

Fermente ürünlerden elde edilen probiyotik mikroorganizmalar ve prebiyotik bir biyopolimer olan levanın etkileşimiyle tasarlanan sinbiyotik mikrokapsüllerin üretilmesi ve probiyotikli ekmek yapımında kullanılması amaçlanan projeye, UNO-Unmaş Unlu Mamuller ve Microbiota Biyoteknoloji firmaları da destek çıkıyor.