Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı, lisansüstü öğrencilere yönelik "Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Araştırma, Veri Analizi, Raporlama ve Yayımlama Süreci Eğitimi"ni desteklemeye karar verdi. Eğitim, 5-6-7 Ekim 2023 tarihleri arasında AFBEL Otel'de gerçekleştirilecek ve Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pakize Özyürek tarafından yürütülecek. Eğitimin amacı, deneyimli ve uzman akademisyenler tarafından sunulacak eğitimlerle öğrencilere yol göstererek, ülkemizin bilimsel araştırma faaliyetleri bakımından daha iyi bir noktaya gelmesine katkıda bulunmaktır.

Eğitimin hedefi, öğrencilerin ve genç araştırma görevlilerinin akademik gelişimlerine katkıda bulunulmasıdır. Ayrıca, eğitim programı, araştırmacıların lisansüstü tez projelerinde özgüvenlerini artırmayı ve kaygılarını azaltmayı amaçlayarak, bilimsel araştırmaların yazımında ve yayımlanmasında hataların en aza indirgenmesine destek sağlamaktadır. Temel konular arasında bilimsel araştırmanın türleri, veri toplama ve hazırlama teknikleri, kullanılacak istatistiksel teknikler, örneklem seçimi, geçerlilik ve güvenirlik analizleri gibi konular yer almaktadır.

Eğitim programında, lisansüstü öğrenci yetiştiren deneyimli ve alanında uzman akademisyenler tarafından sunulan teorik ve uygulamalı bilgilerle araştırmacıların farklı alanlarda gelişmelerini amaçlanmaktadır. Ayrıca, klinik veya deneysel araştırmaların özendirilmesine de çalışmalarda yer verilmektedir.

Eğitime ilişkin ayrıntılı bilgilere tubitak2237a.afsu.edu.tr adresinden erişilebilmektedir.