Yüzde bin 28 artış ile 81 il içerisinde performansını en çok arttıran il Afyonkarahisar oldu

Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Afyonkarahisar Okul Sporları alanında büyük bir başarıya imza attı. 2022-2023 sezonunda yüzde 1028 performans artışı gösteren Afyonkarahisar, 81 il içerisinde performansını en çok arttıran il konumuna geldi.

Okul Sporları alanında 2022-2023 yılında düzenlenen 3 bin 516 müsabakaya 11 bin 731 sporcu katılım gösterdi. Bu sporcuların arasında farklı branşlarda başarı elde edenler de oldu. Örneğin, atletizmde 15, badmintonda 12, basketbolda 10, futbolda 9, hentbolda 8 ve voleybolda 7 sporcu Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı. Ayrıca, geleneksel çocuk oyunları alanında bu sene oyun kartı sayısı 62 bin 840’a yükseldi. Bu sayede Afyonkarahisar, Türkiye’de oyuncu kartı alanında 4. sırada yer aldı.

Grup, yarı final ve Türkiye Birinciliği müsabakalarına bu sene içerisinde 3 bin 826 sporcu katılım gösterdi. Bu sporcuların bir kısmı da madalya kazanarak Afyonkarahisar’ın gururu oldu. Özellikle, masa tenisinde Türkiye ikincisi olan Efe Can Yüksel, satrançta Türkiye üçüncüsü olan Zeynep Sude Yalçınkaya ve judoda Türkiye üçüncüsü olan Emirhan Çetin gibi genç yetenekler dikkat çekti.

İstatistiklere doğrultusunda, Türkiye’de Okul Sporları alanında yüzde bin 28 artış sağlayan Afyonkarahisar, performansını en fazla arttıran il oldu. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutlayan Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, şunları söyledi: “Okul Sporları alanında müthiş bir performans artışı yaşandı. Yüzde bin 28 artış ile 81 il içerisinde performansını en çok arttıran il Afyonkarahisar oldu. Afyonkarahisar'ın bu performans artışının ardında emeği geçen herkes, spora ve gençliğe olan destekleriyle önemli bir rol oynamıştır. Okul sporları alanındaki bu başarı, diğer illere örnek olacak ve gençlerin spora olan etkisini artıracaktır. Bu bağlamda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.”

Afyonkarahisar Okul Sporları alanında gösterdiği bu başarıyla hem sporda hem de eğitimde öncü bir il olmayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için de tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışmaya devam ediyor.