Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

TAGEM tarafından düzenlenen Tarla Günü etkinliği, Eskişehir'deki Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe BEBKA Genel Sekreteri Zeki Durak ve birçok çiftçi katıldı. Programda, Enstitü tarafından geliştirilen tohum çeşitlerinin tanıtımı yapıldı ve Yerel Tohum Hazırlama ve Muhafaza Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Etkinlikte, çiftçilere konuşmalarla bilgi verildi ve temizleme ve muhafaza deposu olarak kullanılacak merkez açıldı.

Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ndeki Dr. Savaş Belen, projenin tohum çeşitlerinin karakterizasyonu ve çift yapılandırması amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, tohumların temizlenip saklanacağı bir deposun da açılışını yapıldığını söyledi.

BEBKA Genel Sekreteri Zeki Durak, projeler ve desteklerin çiftçilerin ve bölgenin kalkınması için önemli olduğunu ifade etti. Projenin, yerel çeşitlerin temizlenmesi ve saflaştırılması için yapıldığını, ayrıca 10 yıl boyunca çiftçilere ata tohumları temizlenmiş ve saf bir şekilde verileceğini belirtti. Böylece, çiftçiler uygun çeşitleri ekerek en yüksek verimi sağlayabilecek ve bölgenin kırsal kalkınmasına katkı sağlanacak. BEBKA olarak, altıncı desteğin verildiği projelerde çiftçilere destek olduklarını da sözlerine ekledi.