Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi tarafından yürütülen "EOSB Dijital Dönüşüm Merkezi"ni, BEBKA'nın 2021 yılı Yenilik ve Verimlilik Mali Destek Programı kapsamında destekledi. Merkez, Türkiye'de ilk kez LoRaWan sistemi kullanılarak kuruldu ve dünyada sanayi alanlarında kullanılan ilk sistem olma özelliği taşıyor.

Merkezin açılışında konuşan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, dijital dönüşümün sanayide verimliliği artırarak üretkenliği üst düzeylere taşıdığını vurguladı. Merkezin kurulmasıyla birlikte firmaların dijitalleşme sürecine düşük maliyetler ile geçişlerinin sağlanacağını, bölgedeki dijital dönüşüm bilinci ve uygulamalarının yaygınlaştırılacağını ifade eden Küpeli, projenin dünyada bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.

Dijital Dönüşüm Merkezi'nin tanıtım toplantısına BEBKA Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zeki Durak, EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, BEBKA'dan Erhan Tatar, Midsoft Genel Müdürü Taşkın Akkurt ve sanayi kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıda, Lora Alliance Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alper Yeğin de online olarak yer aldı.

BEBKA Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zeki Durak, dijital dönüşüm alanında sağlanacak katma değerler için bu tür projelere destek sunduklarını belirtti ve EOSB Dijital Dönüşüm Merkezi'nin kurulmasını diğer kurumlar için örnek bir proje olarak gördüklerini ifade etti.

Merkez ile ilgili sunumunu gerçekleştiren Midsoft Genel Müdürü Taşkın Akkurt da LoRaWAN teknolojisi hakkında bilgiler verirken, konuşmaların ardından program soru cevap bölümü ile sona erdi.