Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, Kurban Bayramı öncesinde önemli uyarılarda bulundu. Avcı, kurban olacak hayvanların yaş sınırına dikkat edilmesi gerektiğini ve kesim öncesi veteriner sağlık raporu veya menşe-i belgesinin alınması gerektiğini belirtti. Hayvanların uygun bir şekilde taşınması gerektiğini vurgulayan Avcı, kesim sonrası hijyen kurallarına da titizlikle uyulması gerektiğini söyledi.

Kurbanlık hayvan seçimi konusunda da bilgi veren Avcı, hayvanların sağlıklı ve kesime uygun olmasının önemine değindi. Hayvanların kesimi sırasında yaralanmaması için kontrollü bir şekilde tutulması gerektiğinin altını çizen Avcı, kesim öncesi hayvanların dinlendirilmesi ve kesim sonrası veteriner hekime başvurulması gerektiğini belirtti.

Kurban kesimi yapılacak yerlerin uygun koşulların sağlanması gerektiğinin altını çizen Avcı, kapalı ve özel mülk alanlarında kesim yapılabileceğini belirtti. Bununla birlikte çevre kirliliğine yol açmamak için atıkların uzaklaştırılması gerektiğini belirten Avcı, kişisel hijyen kurallarına da titizlikle uyulması gerektiğini hatırlattı.

Kesim sonrası veteriner hekime başvurulması gereken durumlar hakkında da bilgi veren Avcı, kanın renginde görülen anormallikler, içi su dolu kabarcıklar, akciğerlerin ve diğer organların normal görüntüsünden farklılık göstermesi durumlarında mutlaka veteriner hekime başvurulması gerektiğini belirtti.