Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından, 2022-2023 öğretim yılı güz döneminde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı gerçekleştirildi. 25 öğretmenlik alanında düzenlenen program, 926 öğrenci tarafından kesin kayıt yaptırılarak tamamlandı. Programda güz ve bahar dönemlerinde, 10 farklı derste toplam 305 grup ders açıldı ve 59 ortaokul öğretmeni, 318 lise uygulama öğretmeni ile işbirliği yapılarak Öğretmenlik Uygulaması dersleri yürütüldü.
826 öğrenci, Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi Programı'ndan mezun oldu. Halen devam eden örgün öğretim programlarındaki öğrenciler için Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılmıştır.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, fakültelerinde 2022-2023 öğretim yılında 3950 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirtti. Pedagojik Formasyon Eğitimi Programları kapsamında ise 929 öğrencinin mezun olduğunu ve 102 öğrencinin ise halihazırda lisans öğrenimine devam ettiğini ifade etti. Dekan Dinç, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin nicelik ve nitelik açısından Türkiye'deki eğitim fakülteleri arasında öne çıktığını vurguladı. Harici göstergelere de atıfta bulunarak, Anadolu Üniversitesi'nin TÜBİTAK tarafından hazırlanan 'Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi 2023' raporunda, "eğitim" kategorisinde Türkiye'deki bütün üniversiteler arasında ilk sırada yer aldığına dikkat çekti.