Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü - Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri19 Eylül Gaziler Günü - Kahramanlar Sahada, Vatan Onlarla Spor Etkinlikleri

Geçtiğimiz 21 Haziran 2023 tarihinde Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, modern basınçlı sulama sistemlerinin tanıtımı ve kuraklığa dayanıklı yeni çeşitlerin demonstrasyonu amacıyla Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nce düzenlenen tarla gününe katıldı. Ziyarete, personellerimiz ve ilimizin önder çiftçileri de teknik geziye eşlik ettiler.

Ziyaret ekibi, tarımsal sulama, ürün desenleri ve yetiştiricilik yöntemleri hakkında 14 kişilik bir ekip tarafından bilgilendirildi. Tarla günü kapsamında, suyun daha etkin kullanılması için modern basınçlı sulama sistemlerinin tanıtımı ve kuraklığa dayanıklı yeni çeşitlere (arpa, buğday, nohut ve yem bitkisi çeşitleri) ait demonstrasyon çalışmaları gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, katılımı organize ederek bölgemizdeki çiftçilerin bilgi ve deneyim kazanmalarına yardımcı oldu. Bu ziyaret sayesinde çiftçilerimiz, modern tarım teknikleri hakkında bilgi sahibi oldular ve yeni ürün desenleri ile yetiştiricilik yöntemleri konusunda deneyim edindiler.