Gözden kaçırmayın

Eskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini KutluyorEskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini Kutluyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, insanlar akraba ziyaretleri yapmak ve gezmek için kiralık araç talebinde bulunmaya devam ediyorlar ve bu durum oto kiralama işletmelerinin rezervasyonun önemini vurgulamasına neden oluyor. Kiralık araç işletmeleri, araçlarda yüzde 90 oranında doluluk olduğunu belirtirken, pandemi döneminde yaşanan küresel ekonomik krizin ardından araç satın almak yerine, kiralamaya yönelen vatandaşlar olduğu bildirildi. Rezervasyon hakkında her gün yaklaşık 100-150 kişinin bilgi istediği ifade edilirken, esnaf, vatandaşların bir an önce rezervasyon yaptırmasını tavsiye ediyor.

Eskişehir'de oto kiralama işi yapan Metin Çoban, yaz sezonu için şimdiden yüzde 75 oranında doluluğa ulaşıldığını açıklarken, araç kiralama yapacak vatandaşlara hızlı davranmalarını önererek, vatandaşların kurban bayramı için tatil planlarını son güne bırakmamaları ve araç kiralamayı düşünüyorlarsa, birkaç gün içerisinde bu işlemi bitirmeleri gerektiğini söyledi. Pandemi sonrasında araç kiralama talebinin daha da arttığını belirten Metin Çoban, müşterilerin birçok incelemeden sonra genellikle araç kiralamaya yöneliğini dile getirdi.

Metin Çoban, vatandaşların istediği tarihte rezervasyon yaptırabileceğini ve o saatte aracın temizlenip kontrollerinin yapılacağı bilgisini verirken, rezerve yapılan günden rezervasyon gününe kadar herhangi bir ücret ödenmeyeceğini ve araç kullanılmaya başlandığı tarihten itibaren ödeme alınacağını belirtti. Fiyatlar ekonomik ve orta grup araçlarda bin 100 TL'den başlıyor.