Gözden kaçırmayın

Toplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi YapıldıToplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi Yapıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı'nda bulunan Girişimsel Radyoloji Bölümü, birçok hastalığın ameliyatsız şekilde tedavi edilebilmesine olanak sağlıyor. Türkiye'de birçok ilde hizmet veren ve popülerliği her geçen gün artan bölüm, özellikle ameliyat olmak istemeyen hastalara umut oluyor.

ESOGÜ Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berat Acu, bölüm hakkında bilgi vererek "Girişimsel Radyoloji, Radyoloji'nin tedavi edici kısmıdır. Mevcut hastalıkları ameliyata gerek duymadan, vücut bütünlüğünü bozmadan kapalı yöntemle tedavi işlemi Girişimsel Radyoloji'nin ana konusudur" dedi. Endovasküler yöntemle hastalıklı organa ulaşılabilen bölüm, damar hastalıklarına çözüm sağlıyor.

Dünya çapında tanınan doktorların bulunduğu Girişimsel Radyoloji Bölümü, Türkiye'de hala ana dal ya da yan dal şeklinde faaliyet göstermiyor. Ancak Türkiye'de sağlık sektörüne yapılan yatırımların son 5-6 senedir meyvelerini almaya başladığı ve yurt dışından gelen hastaların Türk hekimlere güvendiği vurgulandı.

ESOGÜ Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Küçükay ise Girişimsel Radyoloji'nin, hastalıklı organlara ameliyatsız tedavi seçenekleri sunarak hastaların konforunu artırdığına dikkat çekti. Girişimsel Radyoloji'nin dünya standartlarında bir takım tedavilere öncülük eden hocaları bulunduğunu belirten Küçükay, Türkiye'nin bu konuda şanslı olduğunu söyledi ve ana dal ya da yan dal konularında kurumsallaşmanın tamamlanmasıyla Girişimsel Radyoloji'nin daha iyi bir noktaya gelebileceğini sözlerine ekledi.