Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Sülye köyünde bulunan Dereli Kaplıcaları, yaz sezonunda büyük bir ilgi görmekte. Yaklaşık 40 derecede sıcaklığı olan doğal kaynak suyu, birçok ilçeden gelen hasta ve sağlıklı insanların uğrak noktası haline gelmiştir. Dereli Kaplıcaları, birçok hastalık ve kırık-çıkık rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinen şifalı bir yerdir. Bakımları yapıldıktan sonra hizmet vermeye devam etmektedir.

Kaplıcalar, Sülye Köyü Muhtarlığı'nın işletmesi altındadır ve doğal yapısını korumaktadır. Kaplıcaların 4-5 kilometre uzağındaki İkitaş Kanyonu'nda bulunan bungalov evleri ve kafe de muhtarlık tarafından işletilmektedir. Bu durum, doğa sporları ile uğraşanları da cezbederek bölgenin cazibe merkezi olmasını sağlamaktadır.

Hafta sonunu Sülye köyündeki kaplıcalarda geçirmek için Tavşanlı Gürağaç köyünden gelen Mehmet Acarer, bölgenin şifalı suyundan faydalanmak adına burayı tercih ettiklerini belirtmiştir. Ayrıca bölgede hesaplı fiyatlarla konaklama imkanı da sunulmaktadır. Hamam giriş ücretleri de oldukça uygun tutulmaktadır. Mehmet Acarer, herkesin bu güzel yerleri ziyaret etmesi ve doğal şifadan faydalanması gerektiğini söylemiştir.