Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Kurban Bayramı'nın İslam toplumunun birlik ve dayanışmasının en önemli günlerinden biri olduğunu belirtti. Rektör Karakaş, bayramların, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirildiği önemli günler olduğunu ifade etti. Karakaş ayrıca, Kurban Bayramı'nın, inananların Allah'ın kendilerine lütfettiği nimetler için şükranlarını ifade etmek için Kurban ibadetini yerine getirdikleri mübarek bir zaman olduğunu vurguladı.

Bayramların, insanı insan yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı günler olduğunu belirten Karakaş, toplumsal hayatımız açısından büyük bir önem ve değere sahip olduklarını dile getirdi. Karakaş, Kurban Bayramı'nın sevgi, vefa, sadakat ve fedakârlık simgesi olduğunu ve bu bayramın, insanların birbirlerini hatırlayarak, kardeşlik bağlarını yenileyerek birlik ve beraberliklerini pekiştirdikleri bir imkân olduğunu söyledi.

Kurban Bayramının, iyiye, güzele ve hakikate ulaşma arayışı olduğunu ifade eden Karakaş, bu bayramın, öte dünyaya, bu dünyaya, geçmişe ve geleceğe dönük bir yüzü olduğuna dikkat çekti. Karakaş, Kurban Bayramının, inancımızın, kültürümüzün ve medeniyetimizin güzelliklerini ve değerlerini ihya etmek için fırsat oluşturduğunu söyledi.

Karakaş, mesajının sonunda, tüm İslam dünyasının Kurban Bayramını kutlayarak, birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve mutluluk içinde nice bayramlara kavuşmamızı temenni etti. Karakaş, ayrıca bayramın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi için Cenâb-ı Hakk'a niyazda bulundu.