Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Isparta Belediyesi, son yıllarda uygulanmayan ancak 400 yıllık bir geçmişi olan Geleneksel Kurban İndirme Geleneği'ni tekrar hayata geçirdi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, kurbanlıklar çobanlara belli bir ücret karşılığında teslim edilerek yaklaşık bir ay boyunca Gökçay Mesireliği'nin arkasındaki dağlarda bakıldı ve Kurban Bayramı öncesinde sahiplerine teslim edildi. Çocuklar için balon parkı ve Yörük çadırının kurulduğu etkinlikte müzik dinletisi sunuldu, halk oyunları gösterisi yapıldı ve çeşitli ikramlar verildi.

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, konuşmasında kurban indirme geleneğinin Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in göreve gelmesiyle yeniden hayata geçtiğini belirtti. Bu geleneğin geçmişte de önemli bir etkinlik olduğunu hatırlatan Büyükçulcu, Belediye Başkanı'nın destekleriyle hayata geçirilen etkinliğin geçmişten gelen geleneğin yaşatılması adına önem taşıdığını vurguladı.

Isparta Valisi Aydın Baruş ise, geçmişine sahip çıkmayan milletlerin sağlıklı bir gelecek kuramayacağını söyleyerek geleneklerin milletleri var eden alışkanlıklar olduğunu ifade etti. Yüzyıllardır Isparta'nın bu geleneği yaşattığını belirten Vali Baruş, Doğancı ve Keçeci mahallelerinin halkının da katkılarıyla birlikte geleneği en güzel şekilde kutladıklarını söyledi. Çocukların da katılabildiği etkinlikle birlikte, kurban indirme geleneğinin gelecek nesillere de miras kalacağına inandığını ifade eden Vali Baruş, Belediye Başkanı'nın muhtarlıklara destek verdiğini de sözlerine ekledi.

Etkinlik, Isparta Belediyesi öncülüğünde Doğancı ve Keçeci Mahalle Muhtarlıkları'nın işbirliğiyle gerçekleştirildi. Başlayan törene, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen mazereti nedeniyle katılamazken, Isparta Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, oda başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.