Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi nalbur esnafı, işlerinde durgunluk yaşadıklarını belirtti. Ancak bayram alışverişini son günlere bırakan vatandaşlardan umutlu olduklarını dile getirdi. Nalbur dükkânları, kurban kesim işlemi sırasında kullanılan ekipmanların satıldığı yerlerdir. Et asma çengeli, caraskal, hayvan bağlama zinciri gibi malzemeler satan nalbur esnafı ise işlerinde bir hareketlilik olmadığından yakındı. Eskişehir'de 23 yıldır nalbur esnaflığı yapan Aydın Peker, Kurban Bayramı'nda insanların et kesimi sırasında bazı ekipmanlara ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Hayvan kesim işleminin ardından bütün etlerin yüksek noktalara asmak için çengel ve caraskal kullanıldığını belirten Peker, vatandaşların bayramın son 1-2 gününde alışverişe çıkacaklarını umduklarını ifade etti. Kurban kesimi yapacak olanların en çok caraskal ve et çengeline ihtiyaç duyduklarını söyleyen Peker, çengellerin küçükbaş hayvanlar için olduğunu da ekledi. Bir çengelin fiyatının 30 lira olduğunu ve caraskalın fiyatının 600 ila 1200 lira arasında değiştiğini de belirtti. Aynı zamanda hayvan zincirlerinin 65 liradan satıldığını açıkladı.

Ancak şimdiye kadar hayvan kesim ekipmanlarına rağbetin pek yüksek olmadığını dile getiren esnaf, geçmişteki bayramlardan farklı olarak bu sene işlerinde bir durgunluk yaşadıklarını belirtti. Ancak vatandaşların genellikle son güne kadar alışverişlerini sürdürdüklerini de ekleyen Peker, bayramın son 1-2 gününde satış yapmayı umduklarını ifade etti.