Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde Kurban Bayramı'na sayılı günler kala küçükbaş hayvan pazarında hareketlilik artıyor. Bu sabah erken saatlerde başlayan hareketliliğin arife günü akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Dron ile çekilen görüntülerde heyecanlı besicilerin hayvanlarını pazarlamak için sıraya girdiği görülüyor. Küçükbaş hayvan besicileri, 45-50 kiloluk hayvanların 5 bin, 5 bin 500 TL civarında fiyatlandığını belirtiyorlar.

Pazarda alıcıların eski bayramlarda olduğu gibi pazarlık yapmadıkları gözlemleniyor. Küçükbaş hayvan besicisi Orhan Körpınar, "Allah bereket versin, para kazandık. 50-55 kiloluk bir hayvanı 5 bin 500 lira civarında sattık. Allah bin bereket versin, kazanıyoruz" diyor. Diğer bir besici Mahmut Körpınar ise, "Piyasa pahalı olduğu için para kazanmak zor ama hayvanlarımızı 40-45 kiloluk ağırlıkları ile 5 bin, 5 bin 500 lira civarında satıyoruz. Piyasalar şu anda durgun" şeklinde konuşuyor.

Bu yılın Kurban Bayramı'nda pazar fiyatlarının yüksek olması, besicilerin yüzünü güldürüyor. Ancak alıcılar, hayvanların yüksek fiyatlarından dolayı tereddüt ediyorlar.