Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Kütahya'nın sembolü olan Çinili Camii ile ilgili Kütahya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, caminin hiçbir şekilde yıkılmadığı ve bilim insanlarının fikirleri doğrultusunda çözüm arayışında olunduğunu belirtildi. Son zamanlarda camii hakkında sosyal medyada yanıltıcı bilgiler yayıldığını ve bu durumun kamuoyunda endişe yarattığını belirten açıklamada, Türkiye'nin önde gelen 5 üniversitesinden 20'den fazla alanında uzman bilim insanı tarafından 5 kez rapor hazırlandığına dikkat çekildi. Bu raporların tamamında caminin heyelan bölgesinde bulunduğu, temelinde kaygan bir zemin olduğu ve beton enjeksiyon yöntemiyle sağlamlaştırılamayacağı tespit edilerek caminin yıkılma tehlikesi altında olduğu belirtilmiştir. Bu nedenle camiyi güçlendirmenin mümkün olmadığı ve zeminin korumaya alınması gerektiği ifade edilmiştir.



Ayrıca açıklamada, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi internet sitesi veya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne başvuran herkese, camiyle ilgili hazırlanan raporların sunulacağı bilgisi paylaşılmıştır. Bu raporların incelenerek, bilimsel bir yaklaşımla caminin korunması için neler yapılabileceğine karar verileceği vurgulanmıştır. Kütahya Valiliği, Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Dumlupınar Üniversitesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün son üç yıldır caminin güçlendirilmesi için çaba sarf ettiği ancak yapılan araştırmalar sonucunda caminin güçlendirilmesinin mümkün olmadığının belirlendiği açıklanmıştır. Açıklamada, herkesin bilgi ve bilim üretip ortaya koyacağı çözümün uygulanacağı ifade edilerek caminin yıkılmadığına dair bilgi verilmiştir.