Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Eskişehir'de Kurban Bayramı öncesinde Besiciler, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı'ndaki sorunları dile getirdi. Besiciler, yıllardır geliştirilmeyen satış alanı için eziyet çektiklerini ve ilgilenen kimsenin olmadığını söyledi. Müşterilerin alışverişlerini son günlere bırakmalarını bekleyen besiciler, Tepebaşı ilçesine bağlı Emirler Mahallesi'nde kurulan pazar alanında hayvanlarını satışa sunuyor. Ancak besiciler, pazar alanının sorunlarının bir türlü çözülemediğini ve alandaki fiyatların geçtiğimiz seneye göre neredeyse yüzde 250 arttığını dile getirdi. Yetersiz ve küçük padok, duş kabini, yatacak yer, elektrik hattı gibi sorunlar yıllardır giderilmedi. Ayrıca, çevredeki kirlilik de dikkat çeken sorunlardan biri. Besicilerin ve müşterilerin en büyük sorunlarından biri de pazar alanında kesim yeri olmaması. Bu durum, hem besicilerin hem de müşterilerin işlerini olumsuz etkiliyor. Besiciler, belediyenin pazar alanında kesim alanı yapması gerektiğini söyledi.

Besici Mehmet Ali Günaydın, hayvan pazarı alanında kesim alanı olmamasının satıcı ve müşterileri sıkıntıya soktuğunu söyledi. Belediyenin buraya kesim alanı yapması gerektiğini, dışarıya 3-5 tane kesim yeri yapılsa hem satan hem alan hem de kesecek olanların rahat edeceğini belirtti. Aksi takdirde, insanların mağdur olduğunu ve hayvan pisliği içinde yattığını dile getirdi.

Bir başka besici Ercan Özer, kendilerine tahsis edilen alan ücretinin kat kat artmasına rağmen hizmette gelişmenin olmadığını ifade etti. Besici, elektrik sorununun, telefonlarının şarj edilememesinin ve yatacak yerin olmamasının büyük sıkıntı yarattığını söyledi. Alan kiralarının çok yüksek olduğunu, geçtiğimiz yıl 2 bin lira ödedikleri alan için bu yıl 7 bin 500 TL ödediklerini ifade etti. Ayrıca, hayvanların barınacağı alanların yetersizliği ve çevredeki kirlilik de sorunların bir parçası. Besiciler, hayvan pazarının yenilenmesi ve geliştirilmesinin gerektiğini söyledi.