Gözden kaçırmayın

Gaziler GünüGaziler Günü

Kurban Bayramı yaklaşırken, Sivrihisarlı kadınların ilçeye özgü 'Coğrafi İşaret' belgeli muska baklavası hem yurt içinden hem yurt dışından yoğun talep görüyor. Sivrihisar Belediyesi'nin desteğiyle kurulan Asma Yaprağı Kadın Kooperatifi'ndeki kadınlar, talepleri karşılamakta zorlanıyorlar.
Özel muska baklavası hafif lezzetiyle dikkat çekerken, kızartıldıktan sonra kuru bir şekilde muhafaza edilmesi ve yenileceği zaman şerbet dökülmesi onu diğer baklavalardan ayırıyor. Şeker ve tansiyon hastalarının şerbet dökmeden tüketebildiği muska baklavası, sadece tatlı olarak değil kahvaltıda da tüketiliyor. Muska baklavasına gösterilen ilginin özellikle online satışlarla arttığı belirtiliyor.
Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, kadın kooperatifine verdiği desteğin önemine dikkat çekerek, "Muska baklavamız için bulunmaz bir lezzet diyebiliriz" dedi.
Asma Yaprağı Kadın Kooperatifi Başkanı Elif Nilgün Okursoy, baklavalarını hiçbir şekilde katkı maddesi kullanmadan yaparak özgün bir tat elde ettiklerini vurguladı. Baklavalarının kuru bir şekilde gönderilebildiği için başka şehirler ve ülkeler arasında kolaylıkla gönderilebildiğini, şerbetin ise ayrıca kargoyla yollanabildiğini söyledi. Şeker ve tansiyon hastalarının da rahatlıkla tükete bildiği lezzetli baklavalarının her yaşa hitap ettiğini belirtti.
Sivrihisarlı Zeynep Çağlayan ise, 30 yıldır baklava yaptıklarını ve baklavalarda hiçbir şekilde katkı maddesi bulunmadığını söyledi. Siparişlerin büyük bir ilgi gördüğünü ve baklavaların Eskişehir, Ankara gibi farklı şehirlere gönderildiğini ifade etti.